Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Γάλλου προς τους κατοίκους του Δήμου Αμφίπολης

Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Δήμου μας εξελίσσονται λυπηρά γεγονότα που δεν τιμούν κανέναν. Χωριά ολόκληρα μαλώνουν και διχάζονται με αφορμή τα σχολεία. Πολλές φορές χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και διάλογο προσπαθούν να πιέσουν με κάθε τρόπο να περάσει το δικό τους «δίκιο». Μην υπολογίζοντας το αντικείμενο της διαμάχης, τα παιδιά και την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία, προτάσσουν τοπικιστικά συμφέροντα και πολεμάνε τους συνδημότες τους. Αυτές οι μάχες θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια για όλα τα σχολεία του Δήμου μας. Έτσι, οι δυνάμεις της περιοχής, αντί να συνεργάζονται για να προκόψει ο τόπος, θα αιμορραγούν χτυπώντας η μία την άλλη. 

Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. 

Μόνοι μας, με συζήτηση και συνεργασία, θα πρέπει εμείς να πάρουμε αποφάσεις για τη δική μας ζωή και όχι να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς. Για να σταματήσει αυτό το παράλογο, να πολεμάει συνδημότης το συνδημότη του, προτείνω να συγκλιθεί άμεσα συνέλευση για το μέλλον των σχολείων του Δήμου. 

Η συμμετοχή στη συνέλευση, η οποία θα πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι τυπική, είναι απαραίτητο να ξεφεύγει από την πρόσκαιρη αναλογία εκπροσώπησης των δημοτών μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου και να συμπεριλαμβάνει άτομα με εμπειρία και θεσμικό ρόλο για να έχει και αποτέλεσμα. Έτσι, προτείνω στη συνέλευση να συμμετέχουν 
· όλοι οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμφίπολης 
·  όλοι οι πρώην Δήμαρχοι των πρώην Καποδιστριακών Δήμων του νέου Δήμου Αμφίπολης 
·  όλοι οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων όλων των σχολείων του Δήμου 

Το αποτέλεσμα της συνέλευσης θα πρέπει να είναι μία ομόφωνη γραπτή απόφαση για τη συνολική και οριστική κατανομή όλων των σχολείων του Δήμου, με κύριο μέλημα την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας. Η απόφαση αυτή θα δεσμεύει όλους τους προαναφερόμενους και θα κληθούν όλοι να συνεισφέρουν στην εφαρμογή της. 
Καλούνται όλοι οι παραπάνω να συμμετέχουν σε αυτή την ουσιαστική συζήτηση, όπου επιτέλους θα πρέπει να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Να καθίσουν όλοι μαζί και να συνομιλήσουν για να αποφασίσουν από κοινού για το μέλλον των σχολείων του Δήμου. Αν κάποιος από τους παραπάνω αρνηθεί το διάλογο αυτό με οποιαδήποτε δικαιολογία, ουσιαστικά υπεκφεύγει. Θα πρέπει όλοι να αφήσουν τα προσωπικά, τα τοπικιστικά και τα κομματικά τους λάβαρα και να δείξουν ότι αυτός ο Δήμος είναι βιώσιμος και μπορεί μόνος του να βρει τις λύσεις στα βασικότερα προβλήματά του ή τουλάχιστον στο βασικότερο από αυτά, που είναι η εκπαίδευση των παιδιών του. Για να γίνει αυτό δεν πρέπει να περιμένουμε από κανέναν, είτε Υπουργό, είτε βουλευτή, είτε οποιοδήποτε «μέσο πίεσης» να μας βοηθήσει εναντίον του συνδημότη μας. Ήρθε η ώρα να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων μας. Καλώ τους κατοίκους του Δήμου να υποστηρίξουν το αίτημα για την άμεση σύγκληση αυτής της συνέλευσης. 
Εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος θα σταλεί επιστολή προς τους παραπάνω συμμετέχοντες για τη σύγκλιση αυτής της συνέλευσης, με πρόταση για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τρόπο λειτουργίας της. 
Πιστεύω ότι με την κίνηση αυτή θα πρωτοπορήσουμε ως Δήμος ανοίγοντας νέους δρόμους σκέψης και λειτουργίας και θα μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε κάτι καινούργιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην περιοχή μας. 

Γεώργιος Γάλλος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμφίπολης 
Επικεφαλής Συνδυασμού «Παγγαίου Πολιτεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου