Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΥ ΚΛΙΚ

Δείτε φωτογραφίες από τις καλλιτεχνικές δράσεις που έλαβαν χώρα στον τεχνοχώρο ΚΛΙΚ.Εκθεση γλυπτικής του Ξενοφώντα Μανδραντζή
Ο Ξενοφώντας Μαδραντζής γεννήθηκε το 1963 στην πλαγιά του Παγγαίου στην Πρώτη Σερρών. Ο πατέρας του μέντορας, οδηγός και δάσκαλος του στο βουνό και στη δημιουργία. Στα νεανικά του χρόνια ήταν η πρώτη επαφή του με την πέτρα. Σκαρφαλώματα στο βράχο σε μια αναζήτηση ορίων και ισορροπίας. Το 1991 ταξιδεύει στην Ευρώπη και για μία δεκαετία δουλεύει δίπλα στο δάσκαλό του Eff Borger. Διδάσκεται τις φόρμες και την τέχνη της γλυπτικής σε πηλό και γύψο. Έφτασε ο δρόμος του πίσω στις ρίζες όπου τα τελευταία 10 χρόνια προχωρά αυτοδίδακτα σμιλεύοντας την πέτρα, το μάρμαρο, το ξύλο σε μια συνεχή αναζήτηση εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του. Το 2012 πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση στον τεχνοχώρο klik στην πρώτης Σερρών. Το Παγγαίο παραμένει ο τόπος έμπνευσης του και δημιουργίας. Διατυπώνει την έκφραση «πίσω στις ρίζες» λακωνικά, δωρικά με την λιτότητα που διακρίνει τα γλυπτά του, υπερασπιζόμενος έως τώρα την ύπαρξη του ως καλλιτεχνική οντότητα με συνέπεια και σεμνότητα. 


Παρουσίαση του ποιητικού έργου της Δέσποινας Κονταξη.
Η Δέσποινα Κονταξή είναι Διεθνώς βραβευμένη Ποιήτρια. Έχει φοιτήσει το SAHETI το μεγαλύτερο σχολείο του Απόδημου Ελληνισμού στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Έχει γράψει 5 ποιητικές συλλογές: “Εσένα σκέφτομαι που περιμένω” (2007), “Η μοναξιά του κλινοβάτη” (2010), “Το πορφυρό φιλί/Purple kiss” (2011) το οποίο είναι δίγλωσσο (Ελληνικά/ Αγγλικά) σε μουσική συνοδεία του Αλέξανδρου Παππά, την συλλογή “Χαμένα εδάφη” Αλησμόνητες πατρίδες/Lost grounds. Unforgotten homelands» (2012) η οποία είναι επίσης δίγλωσση (Ελληνικά/Αγγλικά) και το “Πράβι 100 χρόνια λευτεριάς / Pravi 100 years of freedom” δίγλωσση (Ελληνικά/ Αγγλικά) σε μουσική συνοδεία του Μιχάλη Κζούνια. 
 Έχει μεταφράσει την «Ορέστεια» του Αισχύλου στα αγγλικά για μια off Broadway παραγωγή η οποία περιόδευσε στην Αμερική το 2010-2011. Τον Οιδίποδα «Τύραννο» και «Επί Κολώνω» του Σοφοκλή, το κείμενο του Ελύτη «Η πορεία προς το μέτωπο» το οποίο παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και τα έργα «Κάντις η ζωή που δεν έζησα» και «The Magistrate» του Μιχάλη Κοκκινάρη. Ανάμεσα στα πολυάριθμα βραβεία της κ. Δέσποινας Κονταξή βρίσκονται τα εξής σημαντικά: Headmaster’s Award, Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική. Βραβείο – Μετάλλιο Ευεργέτη του Νομού Καβάλας. Βραβείο του Δήμου Ελευθερούπολης, Καβάλας Βραβείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Μετάλλιο από τη Διεθνή Ακαδημία Δαφνοστεφανωμένων Ποιητών. Διεθνές Βραβείο Βιβλίου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» για την ποιητική συλλογή «Η μοναξιά του κλινοβάτη». Διεθνές Βραβείο Βιβλίου «Midnight» για τη δίγλωσση ποιητική συλλογή «Το πορφυρό φιλί». Μετάλλιο με την ονομασία «Άρης» στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Βραβείο για το ποιητικό της έργο από τη Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών. Δίπλωμα από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για την πρόκριση της να συμμετάσχει στους 26ους Δελφικούς αγώνες ποίησης. Το ποίημά της «Sentimental Parade» στην ανθολογία «A Royal Romance» εμπνευσμένη από το γάμο του Πρίγκηπα Γουίλιαμ με την Κέιτ η οποία και τους στάλθηκε. Η μοναδική Ελληνίδα που έφτασε το top 10 του ΟΗΕ με το ποίημά της «Hibakusha» Κύπελλο και μετάλιο από το «Mahatma Fule», Ναγκπούρ, Ινδία από το «Mahatma Fule Talent Research Academy» για την εξαιρετική προσφορά στον τομέα της ποίησης. Τιμητικό Βραβείο από τη Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών για τη συμμετοχή στην 32η γιορτή των ποιητών και την ανθολογία του. Βραβείο από το Πατερικό και Βυζαντινό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για τη συλλογή της «Πράβι 100 Χρόνια λεφτεριάς» και για την προσφορά της στα γράμματα και στον πολιτισμό. 
 Ανθολογίες που συμμετέχει: Ανθολογία 5ου Φεστιβάλ ποίησης (2009), Ανθολογία Ποίησης και ζωγραφικής (2009), Ανθολογία Δήμου Χορτιάτη με θέμα την Πέτρα (2010), Ανθολογία του Δήμου Καβάλας με τους λογοτέχνες του Νομού Καβάλας (2010), Ανθολογία των Forward Press «The World Is Your Oyster» (2010), Ανθολογία των Εκδόσεων «Ωρίωνας» με τίτλο «Γραφής Έργα» (2011), Ανθολογία του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών (2011), Ανθολογία «A Royal Romance» των εκδόσεων Forward Press (2011), Ανθολογία «Everflowing Ink – A Collection Of Poetry» (2011), Ανθολογία Διεθνούς Γιορτής ποιητών (2011), Ανθολογία «Reflections: A Collection Of Poetry» των εκδόσεων Forward Press (2012), Ανθολογία «Pegasi International» (2012) και στην Ανθολογία «Ποίηση από τις πέντε ηπείρους» (2012). Συμπεριλαμβάνεται επίσης στο Βιογραφικό Λεξικό Ελλήνων Συγγραφέων και στο Λεξικό Διεθνούς Βιογραφίας του Ηνωμένου Βασιλείου με τις διάσημες κι ανερχόμενες προσωπικότητες.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΩΤΑΙΩΝ με θέμα: «Παγγαίο, πύλη στο φως» χωρισμένη σε 3 περιόδους και μία «αναφορικά»
α΄ περίοδος: 3-13 Φεβρουάριος 2013 
β΄ περίοδος: 16-26 Φεβρουάριος 2013 
γ΄ περίοδος: 2-12 Μαρτίου 2013 
«αναφορικά» διάρκεια έκθεσης: από 23 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 
 Ώρες λειτουργίας της έκθεσης : 6:30μ.μ. – 10:00μ.μ. 
Συμμετέχοντες στην έκθεση 
Α' ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ασκητή Άννα Αυλακιώτου Θωμαή Αστρίνη – Ξόνογλου Ευαγγελία Βελλίκη -Παπατζιάμου Δάφνη Γάλλου - Πουλίδου Μίνα Γκάντζου Παγώνα Γκάντζου Μαρία Γκάντζου – Πραβίτα Τάνια Γκάντζου - Κόντα Παναγιώτα Ζαλίδα Λίτσα Κουκουβέτσιου-Κλώτσικα Μαρία Λαδιά Δ. Αφροδίτη Λαδιά Ν. Αφροδίτη Λάζου Σουλτάνα Πάγκος Γιώργος Παγωνάκη - Νικολαϊδου Στέλλα Παράσχου - Σιούλα Ερη Παράσχου Κασσάνδρα Σωτηρά Γιούλη Β' ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γραμματίκη Γιούλα Ηρακλιώτου – Θεοδοσίου Μαρία Σιουσιουλίνη Ζωή Σωτηρίου Βασιλική Τσιάρα – Γεωργούλα Φωφώ Τουμπίδου Αθηνά Τσεχερίδου Στέλλα Τσιουτσιούλη – Μπαχαροπούλου Δέσποινα Χατζήπαπα –Κούτκα Ντίνα Γ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γρηγορούδη Σιμόνη Κοσμίδου Αντζελίνα Λαδιά Βάσια Μανωλάκη Κατερίνα Σιουσιουλίνη Άννα (Σιουσιουλίνης Ανέστης) ΠΡΩΤΑΙΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Γονατάς Πασχάλης καθώς και από τις προηγούμενες περιόδους Ασκητή Άννα Βελλίκη-Παπατζιάμου Δάφνη Κουκουβέτσιου-Κλώτσικα Μαρία Λαδιά Αφροδίτη Τσιουτσιούλη – Μπαχαροπούλου Δέσποινα Χατζήπαπα-Κούτκα Ντίνα "ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ" Γονατάς Πασχάλης Γρηγορούδη Σιμόνη Λαδιά Βάσια Μανωλάκη Κατερίνα Τσιάρα – Γεωργούλα Φωφώ Τσιουτσιούλη – Μπαχαροπούλου Δέσποινα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΥ ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου