Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ"- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Σας παρουσιάζουμε τις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο "Αθηνά" για τις κοντινές πόλεις Σερρών, Δράμας και Καβάλας. ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ 1)Τα τμήματα Πολιτικών Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής και Τεχνολογίας συγχωνεύονται και δημιουργείται το τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων με έδρα την Θεσσαλονίκη. 2)Το Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων διασπάται σε δύο. Το ένα συγχωνεύεται με το τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής ενδυμάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Κιλκίς), ονομάζονται Έτοιμου Ενδύματος και Κλωστο-υφαντουργίας με έδρα το Κιλκίς. Το άλλο συγχωνεύεται με το Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας με έδρα την Καρδίτσα. 3) Τα τμήματα Εμπορίας και Διαφήμισης, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων όλα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται με το Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Σερρών, μετονομάζονται σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συστημάτων με έδρα τις Σέρρες. 4) Το τμήμα Λογιστικής Θεσσαλονίκης συγχωνεύεται με το αντίστοιχο των Σερρών, μετονομάζονται σε Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα τις Σέρρες. 5) Το τμήμα Οχημάτων της Θεσσαλονίκης συγχωνεύεται με το Μηχανολογίας Σερρών με έδρα τις Σέρρες. 6) Το τμήμα Πληροφορικής Θεσσαλονίκης συγχωνεύεται με το τμήμα Πληροφορικής και Τηλε-Επικοινωνιών των Σερρών, μετονομάζονται σε Μηχανικών Πληροφορικής με έδρα τις Σέρρες. 6)Το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εγκαθίσταται πλέον στις Σέρρες. ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Τα τμήματα Βιομηχανικής Πληροφορικής και Διαχείριση Πληροφοριών συγχωνεύονται και ονομάζονται Μηχανικών Πληροφορικής με έδρα την Καβάλα. Για το παράρτημα ΔΡΑΜΑΣ, 1)το τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών συγχωνεύεται με το Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ονομάζονται Τεχνολογία Τροφίμων με έδρα την Θεσσαλονίκη.2) το τμήμα Αρχιτεκτονική Τοπίου συγχωνεύεται με το Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Σερρών, ονομάζεται Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Όλες οι αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εδώ

2 σχόλια:

 1. Το τελικό σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" μετά την διαβούλευση έχει ως εξής: Το ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δεν συγχωνεύεται με το ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ το οποίο πλέον ονομάζεται ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μαζί με τμήματα του Κιλκίς και της Κατερίνης. Το τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας παραμένει στις Σέρρες και ενσωματώνεται ως κατεύθυνση στο νέο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ Σερρών.
  Για το ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ και συγκεκριμένα το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών παραμένει ως κατεύθυνση στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Καβάλας. Το τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής καταργείτε και οι φοιτητές παίρνουν μεταγραφή στα τμήματα Ηλεκτρολογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Τεχνολογίας Πετρελαίου.
  Για το παράρτημα της Δράμας το τμήμα Οινολογίας παραμένει στη Δράμα ενώ το τμήμα Αρχιτεκτονική Τοπίου ενσωματώνεται ως κατεύθυνση στο Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ στις Σέρρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σύμφωνα με το νέο μηχανογραφικό που παρουσίασε το υπουργείο παιδείας οι νέες αλλαγές που αφορούν το ΤΕΙ Καβάλας είναι το τμήμα της Βιομηχανικής Πληροφορικής παραμένει με νέα ονομασία Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και με κατευθύνσεις 1)μηχανικοί δικτύων 2) μηχανικοί Η/Υ 3) μηχανικοί λογισμικού.
  Το τμήμα Μηχανολογίας ενσωματώνεται ως κατεύθυνση στο τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή