Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

«Ναυάγησε» για φέτος η Μαθητιάδα


Ναυάγησαν τελικά όλες οι προσπάθειες των αρμοδίων της Μαθητιάδας να λάβει σάρκα και οστά και φέτος, σε περιφερειακό επίπεδο κεντρικής Μακεδονίας, έτσι θα ακολουθήσει πιστά τους όρους του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το 2012.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης οι λόγοι που οδήγησαν στη μη πραγματοποίηση του θεσμού φέτος είναι το μικρό χρονικό διάστημα και η πιθανή υποβίβαση της μέχρι τώρα πορείας της Μαθητιάδας.
Την ίδια ώρα ο νέος πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Αριστείδης Σέμκος εξέφρασε την πικρία του που δεν θα γίνει φέτος η Μαθητιάδα, ενώ έθεσε ερωτήματα για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να υλοποιηθεί το 2012.
Ερωτηθείς ο κ. Σέμκος κατά της διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα μεγάλα χρέη της Μαθητιάδας, δεν απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες σε πρώην δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αμφίπολης οι οποίοι όπως τόνισε παρότι αρχικά ψήφισαν την οικονομική υποστήριξη του θεσμού μετέπειτα το αναίρεσαν αφήνοντας μία μεγάλη οικονομική ακάλυπτη τρύπα στη Μαθητιάδα.
Θα διεκδικήσουμε τα χρήματα και μέσω της δικαστικής οδού διευκρινίζει ο κ. Σέμκος.
Ο πρόεδρος της μαθητιάδας δεν έκρυψε και το ενδιαφέρον άλλων νομών να φιλοξενήσουν την μαθητιάδα.
Τα υπέρογκα χρέη της Μαθητιάδας αφήνουν πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θεσμός να μην πραγματοποιηθεί ούτε το 2012.
Πιο αισιόδοξος από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών επεσήμανε ότι η Μαθητιάδα θα υλοποιηθεί μέσω σωστού προγραμματισμού και συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων παραγόντων.

Πηγή : serraia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου