Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Όλα έτοιμα για την υλοποίηση του έργου του Πολυδύναμου Ιατρείου στην Τούζλα Ορφανίου

Μέσα από το τμήμα του ΕΣΠΑ που αφορά δομές και υποδομές του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εντάχθηκε για να δημιουργηθεί ένα Πολυδύναμο Ιατρείο στην δυτική περιοχή του Νομού Καβάλας στην Τούζλα Ορφανίου το οποίο παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας από τον Υφυπουργό Υγείας κ Μιχάλη Τιμοσίδη, τον διοικητή του ΓΝΚ κ Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Δήμαρχο Παγγαίου κ Βασίλη Ξουλόγη.

Ο Υφυπουργός κ Τιμοσίδης στην αναφορά του είπε πως,ο Δήμαρχος Παγγαίου κ Ξουλόγης και ο Διοικητής του ΓΝΚ κ Δημήτρης Παπαδόπουλος μετά από σχετική αλληλογραφία που υπήρξε μεταξύ μας και για λόγους συντομίας και γρήγορης εκτέλεσης του έργου, οδηγηθήκαμε να γίνει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του νοσοκομείου Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου, έτσι ώστε ο Δήμος Παγγαίου με τους τεχνικούς τους και την διαχειριστική του επάρκεια να αναλάβει αυτό το έργο. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουν την μελέτη που έχει θεωρηθεί από το Υπουργείο Υγείας και να την προχωρήσουν , να έρθει στην Πολεοδομία και να αρχίσει η δημοπράτηση του έργου ώστε πριν από το καλοκαίρι ν'αρχίσει και η κατασκευή .
Είναι αξιέπαινη η δουλειά των δύο ανδρών ώστε σε πολύ λίγες ημέρες προχώρησαν αυτή την γραφειοκρατική διαδικασία.
Αυτή η λύση για την μεταφορά δραστηριοτήτων στους συνενωμένους Δήμους μπορεί να είναι πιλότος στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ακόμη μπορεί να είναι προπομπός για άλλες παρόμοιες κινήσεις. Δεν αποκλείεται να ανατεθούν σημαντικά έργα και σε άλλους Δήμους, εφ’ όσον έχουν το προνόμιο καλής επάρκειας. Άρα είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουν οι Δήμοι την δυνατότητα που μπορεί να δημιουργηθεί για να τελειώσουν έργα τα οποία ίσως να τραβούσαν σε βάθος χρόνου.
Σε 15 ημέρες θα βρεθούμε σε μια διαδικασία με την Πολεοδομία που θα «τρέξει» για να δώσει την άδεια εξαιρώντας τις υποδομές αυτού του ύφους, που δεν μπαίνουν στην σειρά μιας συνήθους άδειας. Έτσι υπολογίζουμε ότι σε 30 -40 ημέρες θα ακολουθήσει η δημοπράτηση και το καλοκαίρι με δύο εργολάβους θα αρχίσει το έργο.ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΚΑΒΑΛΑ-ΔΡΑΜΑ- ΣΕΡΡΕΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ Παπαδόπουλος, γιατί πριν από ένα μήνα ανακοινώθηκε η έγκριση αυτών των έργων και δεν φανταζόμουν πως τόσο γρήγορα θα μιλούσαμε για την διακήρυξή τους και την υλοποίησή τους. Από την στιγμή που φτάσαμε στο σημείο να επεξεργαζόμαστε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΓΝΚ και του Δήμου Παγγαίου, έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο όπου θα προχωρήσουμε με σταθερά βήματα για να φτάσουμε γρήγορα στην υλοποίηση. Το ΓΝΚ επειδή δεν έχει διαχειριστική επάρκεια τύπου Α για να διαχειριστεί έργα στο ΕΣΠΑ της μορφής αυτής, έγινε η πρόταση στον Δήμο Παγγαίου να αναλάβει την εκτέλεση του έργου αυτού, αφού έχει και την διαχειριστική επάρκεια και το τεχνικό προσωπικό να υλοποιήσει το έργο αυτό. Έχουμε δώσει ένα αντίγραφο της διακήρυξης στην Τεχνική του Υπηρεσία και ένα έχει η υπηρεσία του ΓΝΚ . αυτές τις μέρες επεξεργαζόμαστε τις διακηρύξεις και πιστεύω πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί. Την Τρίτη που θα παραλάβει και την μελέτη θα μπορεί ο Δήμος Παγγαίου να προχωράει στην πράξη.
Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του Δήμου Παγγαίου γιατί είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και των κατοίκων της, αλλά και των γύρω περιοχών. Η Τούζλα κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες κόσμου τα καλοκαίρια, αλλά έχει και πολλούς πιά μόνιμους κατοίκους και τον χειμώνα. Η λειτουργία ενός τέτοιου Ιατρείου θα είναι πολύ σημαντική για όλο τον Νομό Καβάλας, αλλά και τους Νομούς Δράμας, Σερρών και Θεσσαλονίκης. Προβλέπονται δε πολλές οργανικές θέσεις που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
Πρόκειται για μια θέση γενικής ιατρικής ή παθολογίας, μια θέση ειδικότητας Παιδιατρικής, μία θέση ειδικότητας Παθολογίας. Από πλευράς νοσηλευτικού προσωπικού προβλέπεται μια θέση κλάδου Τ.Ε Μαιών, μια θέση Τ.Ε Ιατρικών εργαστηρίων ή Δ.Ε Παρασκευαστών και τρείς θέσεις Δ.Ε βοηθών νοσοκόμων.
Αυτές είναι οι θέσεις που θα στελεχώσουν το περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο της Τούζλας.
http://serraia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου