Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Στα σπίτια τους θα κάνουν Πάσχα οι Βορειοελλαδίτες


Όχι πως στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πράγματα θα είναι πιο “εξωτικά”, αλλά εν πάση περιπτώσει, τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης, το αρνί θα σουβλιστεί κατ'οίκον οικογενειακά, με κλαρίνο και πλαστικές καρέκλες ως απαραίτητα συνοδευτικά. Για την ακρίβεια, οι κρατήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα κατά 25-30% για το εξωτερικό και 35-40% για το εσωτερικό.

Σύμφωνα με την Ένωση, οι ταξιδιώτες Βορειοελλαδίτες του εξωτερικού προτιμούν χώρες όπως το Ντουμπάι, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Πράγα, το Παρίσι, η Βαρκελώνη και η Βουδαπέστη , ενώ αυτοί που επιμένουν ελληνικά θα πάνε κυρίως σε Χανιά, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη και Πάτμο.

Ανύπαρκτες κρατήσεις για τους Αγίους Τόπους.

Οι κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής κράτησαν τους πιστούς μακριά από τους Αγίους Τόπους την τρέχουσα χρονιά, αφού οι κρατήσεις για το παραδοσιακό προσκύνημα είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Δημήτρη Μαντούση, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι “συχνοί πελάτες” των οργανωμένων εκδρομέων, όπως συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται ότι έχουν γυρίσει την πλάτη στην πασχαλινή εξόρμηση, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα, η συμμετοχή έχει πέσει κατά 50%.

Πηγή : www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου