Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΡΥΜΟΝΑ


Στη δημιουργία ενός έργου Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας (ΑΠΕ), το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία «ΥΗΣ Στρυμόνα ΑΕ», συμμετέχει ο ασφαλιστικός όμιλος της International Life, στο πλαίσιο προώθησης καινοτόμων επενδύσεων, φιλικών προς το περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη «πράσινη» επένδυση αφορά την εγκατάσταση υδροηλεκτρικού σταθμού πηγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 2,3 MW (περίπου 400 φορές το ρεύμα που καταναλώνει ο όμιλος International Life συνολικά) στη θέση μεταξύ της παλαιάς και της νέας γέφυρας του ποταμού Στρυμόνα επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης, μια ιδιαίτερα ευνοϊκή τοποθεσία για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι απαραίτητες άδειες έχουν ήδη ληφθεί και η κατασκευή του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2011. Η εξοικονόμηση ενέργειας, που θα επιτευχθεί με τη λειτουργία του νέου έργου, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το έργο υποκαθιστά 1.067 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, παρουσιάζοντας το σημαντικό πρόσθετο πλεονέκτημα αποφυγής εκπομπής 3.416 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου